top of page

Huidtherapie.

De huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid. Als paramedicus behandelt de huidtherapeut doorgaans vooral de gevolgen van huidaandoeningen. De diversiteit aan huidproblemen is groot wat het behandelaanbod van de huidtherapeut breed maakt. Van medisch geïndiceerd tot cosmetisch gewenst.

 

Huidklachten als acne, overbeharing, pigmentproblemen, couperose en andere oppervlakkige vaatproblemen, littekens, storende steelwratjes, bultjes en andere onschuldige huidoneffenheden vallen onder het domein van de huidtherapeut. Door middel van verschillende behandeltechnieken, manueel maar ook met apparatuur zoals licht- en lasertherapie kan de huidtherapeut deze huidproblemen behandelen. 

 

De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34) en voor huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Skin Patrol

Het doel van de huidtherapeut is het verminderen of opheffen van verschillende huid- en oedeemklachten. Huidtherapeuten behandelen de zieke en beschadigde huid, zoals wonden, littekens, oedeem, acne en andere huidoneffenheden.

In onze praktijk hebben we heel wat huidtypen, lichaamsdelen en huidaandoeningen voorbij zien komen, en willen dan ook graag dat iedereen zich welkom voelt.

 

We zijn gespecialiseerd in de oncologische nazorg (bijvoorbeeld na prostaatkanker), waarbij we oedeemtherapie, littekentherapie, compressietherapie of wondzorg kunnen inzetten.

Patry Skinpatrol

Patty Schwegman

Skinproof Skincenter

Bij Skinproof zijn we gespecialiseerd in het behandelen van lymfoedeem en littekens bij oncologie.

 

Bij oedeemtherapie wordt er gekeken naar een behandeling op maat, onderdelen hiervan zijn manuele lymfdrainage, IPC-therapie (intermitterende pneumatische compressie therapie), endermologie/bindweefselmassage, littekenmassage maar ook productadvies voor de huidverzorging.

Ook kunt u bij Skinproof een therapeutisch elastische kous op laten meten en helpen we met een stukje zelfmanagement waarbij u de regie weer in eigen handen krijgt 

Iris Wijler Skinpatrol

Iris Wijler

bottom of page