top of page

Het leven bestaat uit betekenisvolle dagelijkse activiteiten, zoals spelletjes doen (met de kinderen), maaltijden klaar maken, tuinieren, sporten, schilderen, werken, het uitlaten van de hond, etc. Al deze activiteiten geven betekenis aan het leven.

 

Als die activiteiten door klachten als vermoeidheid, pijn, problemen met concentratie of onthouden niet meer (goed) lukken, kan de ergotherapeut samen met u kijken voor een oplossing of oefenen.

 

Daarnaast kan de ergotherapeut ook ingeschakeld worden wanneer de mantelzorger ergens tegenaan loopt of de zorg te zwaar wordt.

U kunt bij de ergotherapeut terecht als u:

  • Activiteiten niet kunt uitvoeren (zoals u zou willen) door vermoeidheidsklachten

  • Vastloopt/problemen ervaart in de terugkeer naar werk

  • Problemen heeft met het vinden van een comfortabele zit- of lighouding na bv. slokdarm-, borst-, vulva-, rectumkanker.

  • Moeite heeft met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals uzelf aankleden, koken, hobby’s uitvoeren, etc.

  • Cognitieve klachten ervaart zoals moeite met concentreren, onthouden, de aandacht verdelen (bv. In het verkeer of met koken), plannen, etc.

Ergotherapie.

Ergotherapie Careyn.

Ik ben Paulien de Bluts – Breen, getrouwd en moeder van een zoon. Sinds 2005 afgestudeerd als ergotherapeut en sinds 2006 werkzaam bij Careyn (toen nog Zorg en Welzijn groep), te Hellevoetsluis. 

 

Door oncologische aandoeningen kunt u te maken krijgen met veel beperkingen in het dagelijks functioneren. Zowel praktische beperkingen doordat u bijvoorbeeld niet goed kunt reiken, niet lekker zit of ligt, maar ook de langdurige gevolgen van de behandeling van oncologische problematiek, zoals vermoeidheid, verminderde concentratie en geheugenproblemen.

 

Als ergotherapeut kijk ik samen met u hoe u weer balans kunt vinden in het dagelijks functioneren om toe te werken naar bijvoorbeeld het opbouwen van uw activiteiten en ook werk behoort tot de mogelijkheid

Paulien de Bluts - Breen

Paulien de Bluts - Breen

bottom of page