top of page

Diëtetiek.

Bij de diëtist staat centraal om gezonde voeding naadloos af te stemmen op zowel jouw unieke lichaam als jouw situatie en levensstijl. Wij begrijpen dat voeding een van de fundamenten van ons bestaan is, en daarom zijn onze diëtisten gedreven om hun  kennis en vaardigheden voortdurend te optimaliseren, waardoor ze altijd up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen in de oncologie-gerelateerde voedingszorg.

 

Samen met jou willen diëtisten een verschil maken, een positieve impact hebben op jouw gezondheid en welzijn. Jouw unieke reis verdient niets minder dan de best mogelijke ondersteuning, en wij staan klaar om daarvoor te zorgen.

U kunt bij de diëtist terecht bij (voor, tijdens en na de behandeling van kanker):

 • Angst en andere emoties

 • Anorexie / anorexie-cachexiesyndroom

 • (Onbedoeld) gewichtsverlies of (onbedoelde) gewichtstoename

 • Smaak- en reuk veranderingen

 • Kauw- en slikstoornissen en/of (hinderlijke) slijmvorming en/of orale mucositis

 • Droge mond (xerostomie)

 • Passageklachten van slokdarm, maag of darmen

 • Obstipatie of diarree en/of flatulentie

 • Misselijkheid en/of braken en/of zuurbranden

 • Verminderde afweer

 • Vermoeidheid

 • Voedingsaversie

Diëtisten zijn direct toegankelijk, wat betekent dat cliënten zonder verwijzing van een arts of specialist naar een diëtist kunnen gaan met vragen over voeding en diëten.

Onze diëtisten leveren gecontracteerde zorg voor alle zorgverzekeraars. Dieetadvisering wordt voor 3 uur, per kalenderjaar, vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat minimaal 3 consulten vergoed zullen worden. Deze gaan wel ten koste van uw eigen risico. ​Extra uren kunnen worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering. 

 

Als u naast oncologie ook bekend bent met chronische aandoeningen, zoals diabetes, Cardiovasculair Risicomanagement (CVRM) en COPD, kan dieetadvies soms worden opgenomen in zogenaamde ketenzorg (DBC's). Uw huisarts en diëtist zijn op de hoogte of dit ook voor u van toepassing is (deze behandelingen vallen niet onder uw eigen risico).

Dietistenpraktijk Bijdevier.

"Je goed voelen, is je op het lijf geschreven"

Samen met u kijken we naar de mogelijkheden die passen bij uw leefstijl, voor het optimaliseren van uw voedingstoestand. Afhankelijk van waar u tegenaan loopt, adviseer ik u de beste oplossing(en) om uw (medische) behandeling te doorlopen.

 

Dit kan aanpassingen zijn in voeding, extra ondersteuning in de voeding door middel van medische drinkvoeding en/of aanpassing van het voedingspatroon.

 

Dit alles om uw levenskwaliteit te verbeteren.

Charlotte Bijdevier

Charlotte Bijdevier
Diëtist

Diëtistenpraktijk Compleet Plus.

"Alles voor en over eet- en leefstijl"

De efficiëntie van de behandeling van kanker hangt grotendeels af van het therapeutische effect, maar ook een optimale voedingstoestand draagt hieraan bij. Voedingsadvies bij kanker heeft een ondersteunende rol.

Het doel is om een zo goed mogelijke voedingstoestand te garanderen en eventuele klachten als gevolg van de behandeling te verminderen.

 

In functie van bepaalde klachten of ongemakken kunnen specifieke aanpassingen of aanvullingen van de voeding nodig zijn.  Ook na een kankerbehandeling is het belangrijk om aandacht te blijven besteden aan voeding.

Ik vind het ontzettend fijn en dankbaar werk om met u een band op te bouwen, samen naar oplossingen te zoeken en bij te dragen aan uw herstel, verbetering of behoud van de kwaliteit van uw leven.

 

Samen gaan we op zoek naar de geschikte voeding en aanpassingen om uw (eventuele) klachten holistisch te behandelen.

Dorsa Sadeghianpour

Dorsa Sadeghianpour

Diëtist l Orthomoleculaire therapeut l Leefstijlcoach

bottom of page